Josimar

Mørke skyer over Marienlyst

Eierne i Strømsgodset Fotball AS vil avvikle forholdet til fotballklubben, men nekter å overføre eierskapet vederlagsfritt tilbake til klubben. Alle involverte henviser til hverandre, og ingen vi si noe.


Tekst Lars Johnsen Foto Digitalsport

I romjulen publiserte dipr.no, en uavhengig nettavis for Drammens-området, artikkelen «Godsets ukjente skjebnekamp». Den handlet om hvordan investorene i Strømsgodset Fotball AS, Strømsgodsets «samarbeidende selskap» i henhold til dualmodellen, siden 2009 har ført 44 millioner kroner ut av Strømsgodset Fotball AS til sitt eget selskap, Drammenspatriotene AS.

Samarbeidsavtalen mellom Strømsgodset Toppfotball (klubben) og Strømsgodset Fotball AS, inngått i 2005, utløper 31. desember 2020, og investorene ønsker å avslutte sitt engasjement.

De kunne for lengst ha overført selskapet tilbake til klubben. Ingen av de involverte vil svare på hvorfor det ikke har skjedd.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent