Josimar

Guru på Grorud

For noen år siden var Grorud på Oslo øst en klubb i fritt fall. Nå er a-laget klare for Obos-ligaen og det gror godt blant de yngste i klubben. I sentrum for snuoperasjonen: Eirik Kjønø.


Tekst Frode Lia Foto Bjørnar Morønning og Marius Helgå

Kompetansebygging, særpreg og stor arbeidskapasitet kjennetegner både Årets unge trener og det miljøet han har rundt seg. Det er et konkurransefortrinn som har ført bydelsklubben helt til OBOS-ligaen i kamp mot klubber med langt større økonomiske ressurser og mer tradisjonsrik historie.

Dette var ordene Norges Trenerforening brukte da de i desember tildelte Eirik Kjønø prisen som årets unge trener for andre året på rad. Men de viktigste virkemidlene for å bygge en klubb og ta den til Obos-ligaen handler ikke nødvendigvis om fagpersonen Eirik Kjønø. Det handler like mye om de myke tingene, i et røft område av landet vårt. Som han selv sier, det handler om å spre trygghet og glede.

Hva var ditt favorittlag og hvem var din favorittspiller da du vokste opp?

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent