Josimar

Harde taklinger. Myke verdier

Han debuterte med en feilpasning i 1997.

22 år senere fikk han de siste fem minuttene i skjebnekampen mot Start. I mellomtiden var Frode Kippe Lillestrøms kaptein og klippe.


Tekst Lars Johnsen Foto Bjørnar Morønning

Det finnes spillere i norsk fotball som er like glade i en fight som Frode Kippe. Azar Karadas (345 serie- og cupkamper for Sogndal, Rosenborg og Brann) er en sånn type – som vi så på Åråsen i 2018 da Kippe og Karadas rullet rundt på Åråsen-gresset i det som så ut som en runde gresk-romersk bryting. I kategorien klubblojale spillere, i en æra der klubbene bytter ut halve stallen før hver sesong, har Kippe en rival i Vikings André Danielsen (368 serie- og cupkamper for Viking). Nylig takket han av karrieren med å slå legenden Svein Kvias rekord (364 serie- og cupkamper) som den med flest kamper for Stavanger-klubben.

Frode Kippe, fighteren, har 483 serie- og cupkamper for samme klubb.

På Åråsen har publikum alltid satt pris på en hard takling nesten like mye som et billig mål, en helhjertet klarering har høstet applaus på linje med en strøken pasning. Man skal stå fram, trøkke til, ta og gi juling. Det skal være Lillestrøm Sportsklubbs DNA.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent