Josimar

Leder 1/2020

Redaksjonen

Midt på 2000-tallet befant Strømsgodset seg i en sportslig og økonomisk krise. Omtrent 1000 tilskuere gikk på Marienlyst for å se hjemmelaget i kamp om en midt-på-tabellen-plass i den nest øverste divisjonen. I 2005 var klubben faretruende nær konkurs.

Inn kom en investorgruppe ved navn Drammenspatriotene AS og kjøpte Strømsgodset Fotball AS for én krone. De lovet bidrag på et tosifret antall millioner kroner for å etablere Godset i Eliteserien. Bidraget ble kommunisert som «en gave til byen og alle som er glade i Strømsgodset og Drammen». Når klubben hadde etablert seg blant eliten, skulle investorene selge Strømsgodset Fotball AS tilbake til klubben for én krone.

Men hjelpen, eller «hjelpen», har en pris. I romjulen skrev dipr.no, en uavhengig nettavis for Drammens-området, om «Godsets ukjente skjebnekamp». Strømsgodset lever nå i uvisshet, i snart et år har det foregått en kamp om fremtiden til Strømsgodset Fotball AS – og dermed også Strømsgodset Toppfotball (klubben) – bak lukkede dører. Investorene vil ut, og det ser ikke ut til at intensjonen om å selge AS-et tilbake til klubben for en symbolsk sum blir oppfylt. Og det viser seg at «gaven» til klubben ikke var en gave likevel.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent