Josimar

Veggspill: Et bra førstehopp

Etter 12 år som nummer to bak Dag Eilev Fagermo, trer Jan Frode Nornes nå fram i lyset som hovedtrener.

Tekst: Marius Lien


– Du har vært assistenttrener i Odd siden 2008. Hva er den viktigste egenskapen til en assistenttrener?

– Det viktigste er å gjøre hovedtreneren god. Å utfylle han, å være en sparringspartner med hovedtrener som øverste sjef.

– Regna du deg som en assistenttrener av natur?

– Ja, jeg har sjøl definert meg som det. I fotballfamilien er det ulike roller. Jeg sa lenge at jeg hadde funnet min plass systemet, og var assistenttrener i tolv år. Men samtidig er det sånn at når muligheten bød seg til å ta et steg videre, så var jeg tilstede og hadde et ønske det. Om å prøve meg som hovedtrener, utfordre meg selv. Men hadde jeg blitt spurt for fem år siden, hadde jeg nok svart: Nei, jeg har funnet min plass.

– Har du noen gang, i løpet av årene med Dag Eilev Fagermo, hatt lyst til å bare dytte'n bort og bestemme alt selv?

– Vet du hva, jeg har ikke vært inne på tanken en eneste gang. Jeg har vært strålende fornøyd fram til nå, og det har fungert meget bra med han som sjef. Så lenge vi har jobba sammen, så har vi vært et team med samme filosofi og treningsmetodikk. Han er hovedtrener, som har siste ordet, men samtidig har jeg alltid jobba i et team med en sjef som har hørt på kollegene rundt seg. Vi har gjort ting sammen.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent