Josimar

Den maradonianske kirke

Man kan diskutere hvem som er historiens beste fotballspiller. Men verken Lionel Messi, Pelé eller Alfredo Di Stéfano har fått sin egen kirke. Det har selvfølgelig Diego Armando Maradona.

Tekst: Pål Ødegård

Jesús går, om ikke på vannet, så på løp inn i boksen. Fra et par meters hold står en annen og kaster en ball mot ham. I mellom dem kaster en tredje person i en slags hvit prestekappe seg halvhjertet etter ballen, før han bommer med vilje. Dermed har Jesús åpent mål, et mål som rett nok er mindre enn standard fotballmål. Han slår deretter ballen med en left hook, lærkula treffer nettet så det strammes, og Jesús løper i fryd med hendene i været mens han roper ‘gooooool’. Så går han ned på kne før to kappekledde rekker ham et stykke pizza og et glass Moscatel-vin. Som dessert legger Jesús en hånd på en biografi om den tidligere fotballspilleren Diego Armando Maradona som en av prestene holder foran ham, og som ber ham sverge troskap for evig.

De årvåkne har sikkert skjønt at det ikke er Jesus Kristus som bruker hånda for å score. Akkurat som de fleste nok er klar over at dette ikke er en vanlig kirke. Målscoreren er Jesús fra Ecuador, og kirken er en innendørs five-a-side fotballbanehall der noen få hundre har møtt opp til årets julegudstjeneste. Prestene er heller ikke forkynnere av Guds ord. Skjønt det kan diskuteres, ettersom de tilber og ber sin hyrde sverge troskap til «D10S» - eller «Diós», et akronym for Gud på spansk, men med ti-tallet som symbol på en viss fotballspiller som hadde samme nummer på trøya. Slik er altså en julefeiring i deres kirke. En julefeiring som markeres i slutten av oktober. Velkommen til La Iglesia Maradoniana – Den Maradonianske Kirke.

God jul i Diegos navn

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent