Josimar

«Utenfor banen var han verdens beste kamerat»

Tre lagkamerater, Héctor Enrique, Claudio Borghi og Pedro Troglio, og en motspiller, Gary Lineker, forteller om deres opplevelser med Maradona

Tekst: Pål Ødegård og Philippe Auclair Oversatt av Lars Johnsen Illustrasjoner: Huthyfa Abdul Zahra

Héctor «Negro» Enrique

«Min første samling med landslaget, og første gang jeg var på samme lag som Maradona, var faktisk i Norge. For et vakkert og velorganisert land! Jeg husker jeg var nervøs for å møte ham da vi var samlet før avreise på forbundets treningsfelt Ezeiza. Men han var så jordnær, tok imot deg som en bestevenn. Midt under VM i Mexico arrangerte han en grillfest for hele laget, støtteapparatet inkludert. Hvem ville gjort noe sånt i dag? Ingen! Og ikke nok med det. Før avreise til Mexico hadde jeg bare ett par fotballsko. Mitt beste par ble borte i tumultene da vi vant ligaen med River Plate fem runder før slutt. Du vet, de invaderer banen og river av deg alt for å spare som troféer. Diego spurte hvilket merke det var, og to dager senere ga han meg et nytt par! Det var ikke lett å skaffe disse på den tiden, og de kostet flesk! Selv hadde han med seg flere dusin par fotballsko til Mexico.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent