Josimar

«Jeg har alltid sagt at jeg er mer argentinsk enn grillfest»

I et eksklusivt intervju med Josimar forteller tidenes beste fotballspiller om trenerrollen, og om sitt nye liv på benken til Gimnasia y Esgrima La Plata.

Tekst: Máximo Randrup Oversatt av Pål Ødegård

– Menneskene i denne klubben har blitt familien min, sier Diego Maradona, uten påtatthet.

Klubben han snakker om er Gimnasia y Esgrima La Plata, laget han har trent siden september 2019. Han har bevist at det ikke bare er fagre ord. Maradona forlenget kontrakten, flyttet familien nærmere stadion, han går daglig i klubbfargene og har til og med blitt et betalende medlem for å hjelpe klubben økonomisk.

«Der kjærligheten våkner, dør jeg, den grusomme despoten», skrev Sigmund Freud i en over hundre år gammel artikkel. Betraktningene passer perfekt på den argentinske treneren. Egosentrismen ble plassert i baksetet, og han ble en del av kollektivet. Maradona setter pris på å fortelle om denne overgangen, og er entusiastisk når Josimar inviterer ham til å fortelle om trenerrollen og forholdet til Gimnasia. Det første han gjør er å nevne sitt store idol Ricardo Bochini, som spilte for Independiente. Bochini etablerte seg aldri på landslaget, men fikk fem minutter som innbytter i semifinalen i VM i 1986. «Det første jeg gjorde da han ble satt innpå mot Belgia, var å se etter ham og sentre til ham», sa Diego en gang. Nå mener han spillere med Bochinis kvaliteter er nøkkelen til suksess.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent