Josimar

Leder

Orkesteret spiller videre.


Tekst: Redaksjonen

At pengene rår i fotballen er ingen nyhet, men ble ytterligere bekreftet denne høsten. Mens pandemien raser i Europa, og hundrevis av millioner av mennesker lever i lockdown eller under portforbud, har mistet jobb og inntekt, ikke får lov til å besøke syke familiemedlemmer, virker det som Uefa mener at de bør være hevet over loven. Spillere, spredt ut over alle Europas røde land, fraktes ut av sine klubbkohorter til et annet rødt land for å spille meningsløse landskamper. Mens EM-kvalifiseringskamper for kvinner ble utsatt uten motmæle eller særlig oppmerksomhet, har Uefa krevd at Nations League-kamper for herrer skal gjennomføres selv om det knapt finnes én smittefri landslagstropp i Europa. Kamper som kan være en vei til det forjettede land, VM-sluttspill i slave- og apartheidstaten Qatar.

Det er mildt sagt absurd at kampprogrammet til en korrupt internasjonal fotballorganisasjon skal veie tyngre enn selvstendige nasjoners smittevernstiltak under en eskalerende pandemi. Tiltakene over Europa er til for å ta vare på folks helse, for å minimere antall dødsfall.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent