Josimar

Veggspill: Spenning, men ikke som planlagt

Toppserien 2020 skulle gjennomføres i et helt nytt format, men koronaen stoppet de mest spektakulære endringene. TV2-ekspert Solveig Gulbrandsen oppsummerer sesongen der LSK – for første gang siden 2013 – ikke vant.

Tekst: Marius Lien Foto: TV2

– Toppserien 2020 ble spilt med ti lag i stedet for tolv, som i fjor. Konklusjon?

– Nå ble jo ikke omleggingen total. Egentlig skulle man gjøre om strukturen, måten man spilte på, med sluttspill. På grunn av korona ble det ikke noe av. Men det var færre lag, og det har jeg vært positiv til lenge. Jeg tror det var veldig bra at vi fikk gjort det nå. Vi ser allerede i år at det har vært jevnere, både i topp og bunn. I og med at mange flere spillere nå drar til utlandet, tror jeg dette var nødvendig, for å ha en jevn serie med nok spillere på hvert lag og for å opprettholde kvaliteten.

– Er det like greit at det ikke ble sluttspill, eller er det surt at vi ikke fikk den gulroten?

– Det ville jo blitt spennende og interessant. Men nå ble det jo spenning til slutt likevel. Det viktigste for meg var å få ned antall lag. Et sluttspill ville vært interessant, vi er jo konservative i fotballen, det ville vært spennende å prøve noe nytt. Det er greit å teste det, så kan vi se.

– Hadde det vært sluttspill, kunne LSK klart å vinne igjen. Sånn sett er det kanskje greit at det ikke ble noe av, for variasjonens skyld?

– Sånn som det ble, så tenkte jeg at det ble greit. Ved å gå ned på antall lag skjer det noe med hele strukturen generelt, vi trengte ikke så mye annet.

– Hadde du forventet at RBK skulle være så sterke i år?

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent