Josimar

Ringen er sluttet

Noen oppklaringer rundt Nicklas Bendtners old boys-comeback.

Tekst: Vegard Egeland

Tidligere i høst annonserte Nicklas Bendtner at karrieren skulle avsluttes der det hele startet. Etter opphold i KB, Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest, Rosenborg og FC København har 32-åringen brukt de siste månedene som spydspiss for Tårnby FF Old Boys.

Oppmerksomme lesere legger kanskje merke til at Bendtners karriere startet i Tårnby BK, ikke FF, og at det også ligger et AB Tårnby i det danske seriesystemet. Så er Bendtner egentlig tilbake til moderklubben? Svaret er enkelt: «Nja. Jo. Eller, på en måte.»

Amager-fotballen kan være en krevende affære, men vi har gjort et forsøk på å oppklare forvirringen.

Nicklas vokste opp i Tårnby den gang alt var enkelt i verden, og spilte for lokale Tårnby BK til 1998. I 2002 ble Tårnby BK og Kastrup BK enige om å slå seg sammen under fanen Amager United. Men ikke alle var fornøyde. I 2004 brøt en gruppe gamle Tårnby BK-spillere ut og startet Tårnby FF.

Så startet dramaet. I 2006 brøt Kastrup BK ut av Amager United for å bli en del av det nye FC Amager-prosjektet med Fremad Amager, Kløvermarkens FB, Amager FF og flere andre Amager-klubber. Amager FF var selv en utbryterklubb fra Kastrup BK i sin tid, så vet du det.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent