Josimar

Gruppe D

11 byer. 24 lag. 51 kamper. Én vinner. Sist ble det Portugal, som etter ekstraomganger slo hjemmefavoritten Frankrike. Hvem får løfte Henri-Delaunay-trofeet i år?

Tekst: Nils Henrik Smith

ENGLAND

Semifinaleplassen i sist VM var England sin beste sluttspelinnsats på 22 år. Dei kom på tredjeplass i den første utgåva av Nations League og hadde få problem med å vinne ei enkel EM-kvalifiseringspulje. I det siste har det gått litt tyngre for Gareth Southgate sine menn, med tap for både Belgia og Danmark i fjor haust, men laget verkar likevel i brukbart gjenge. England spelar i praksis på heimebane i EM: Alle kampane deira i gruppespelet går på Wembley, og viss dei vinn gruppa vil dei òg få spele åttedelsfinale pluss eventuell semifinale og finale på nasjonalarenaen. Det er vel berre dei aller mest patriotiske engelskmennene (og ein del av dei mest anglofile nordmennene) som forventar å sjå det engelske laget i finalen, men dei har potensiale til å nå langt om alt klaffar. Har fleire offensive og kreative profilar enn på lenge – Marcus Rashford, Jadon Sancho, Raheem Sterling, Phil Foden et al. Bakover på banen har prestasjonane vore meir variable, både kollektivt og individuelt. Viktig at John Stones og Harry Maguire utviklar eit godt samarbeid i midtforsvaret, men er dei stabile nok? England har deltatt i 9 EM-sluttspel tidlegare, med semifinaleplassane frå 1968 og 1996 som beste prestasjon.

Landslagssjefen: Gareth Southgate

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent