Josimar

Krigen om kunstgresset

«Kunstgress 2021», et offentlig finansiert forskningsprosjekt ved NTNU på miljøvennlig kunstgress, har satt sinnene i kok. Store kunstgressleverandører mener prosjektlederen opptrer mer som selger enn forsker. I midten står NFF. De er både med på å finansiere prosjektet og sterkt kritisk til prosjektlederen.

Tekst: Lars Johnsen

ENDELIG! Med gullfargede bokstaver i krigstyper og et bilde av Flatås ILs nye hall rammet inn med gull på forsiden, annonserte klubbavisa åpningen av den nye Flatåshallen og inviterte til storslått feiring 20. oktober 2018. Med gratis kaffe og kaker. Flatåsen musikkorps spilte, drillkorpset viste sine kunster og det var cheerleading-oppvisning. Trondheims ordfører Rita Ottervik sto for den høytidelige åpningen av hallen. Kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim kommune, og tidligere Rosenborg-keeper, Ola By Rise, holdt tale.

Den nye kunstgressbanen i Flatåshallen «er uten gummigranulat og energismart», proklamerte klubbavisa, og klokken 13:30 fikk overingeniør Bjørn Aas ordet for å snakke om «idrettsanlegg i et miljøperspektiv».

I stedet for gummigranulat av oppkjørte bildekk, SBR på bransjespråket, ble olivenkjerner brukt som innfyll på den nye banen. En jubeldag for foreldre – endelig skulle det bli slutt på små gummikuler som skitner til bilen, blir liggende i gangen eller ødelegger vaskemaskinen.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent