Josimar

Innovatøren

Antoine Griezmann

Tekst: Christian Schlüter og Ole Harald Nordheim

Noen spillere er kjent for å variere sine målfeiringer, og eksperimenterer nærmest fra kamp til kamp. De kan la seg inspirere av bortimot hva som helst, og virker å ha et lite reflektert forhold til hva de bringer inn på en fotballbane. En slik målfeirer er Antoine Griezmann.

Han har en lang rekke ulike feiringer, og har gjort det til et varemerke at man aldri helt vet hva man får. En av hans mest kjente feiringer, som i en periode var hans signaturfeiring, var en slags dans hvor han ristet på tommelen og lillefingeren som om de var vibrerende telefoner. Det skulle være en tributt til den kanadiske rapperen Drake, som gjorde en slik bevegelse i musikkvideoen «Hotline Bling».

Griezmann har ellers danset «salsa», imitert dansen i barnesangen El Payaso Tallarín, tatt en «zen» (hilsen til fysioterapeuten), satt seg i en sponsorbil (forlatt banen), lagt ballen under skjorten (hilsen til gravid kone), imitert en krokodille (hilsen til datter), vært bueskytter (imitert andres feiring) og kastet glitter (feiring med fansen). Han har også veivet med et baskisk flagg (politikk), noe som fikk hans trener i Real Sociedad til å uttale at han «fortsatt er ung, og trenger å modnes».

Griezmann har også vist frem en skjorte der han hedrer ofrene for angrepet på Bataclan. Han skrev datoen 13/11/15, og signerte med et hjerte. Det var også en personlig hilsen, da hans søster Maud befant seg i lokalet den kvelden.

Han har også latt seg inspirere av sin datter. «Jeg spurte henne hvordan hun ville jeg skulle feire, og hun viste meg hvordan det skulle gjøres.» Etter kampen la han ut et bilde på twitter der fireåringen kopierte hans feiring foran TVen.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent