Josimar

En ultra fra Østfold

For to og et halvt år siden ble Alexy Bosetti verdensmester med Paul Pogba. Nå skal den tatoverte Nice-fanatikeren score mål for Sarpsborg i Tippeligaen.


Det er mai 2014, og Alexy Bosetti rekker ikke å bli frisk før sesongslutt. Mens lagkameratene i Nice, som kjemper mot nedrykk fra Ligue 1, tar fly til den østfranske byen Annecy der de skal spille en avgjørende kamp mot Évian, velger Bosetti en annen transportmetode. Han kjører bil sammen med supporterne. Vel fremme på Parc des Sports inntar Bosetti borteseksjonen på tribunen. Han setter seg på tribunekanten, tar frem skjerfet og hever megafonen. Klubbens spiss er i to timer bortefansens forsanger.

– Jeg kjørte med supporterne ned, men tok flyet hjem igjen med laget. Jeg hadde ting å gjøre. Det var jo midt under filmfestivalen i Cannes! Aner du hvor mye liv det er ute på byen da, eller? Det var lørdag kveld, jeg måtte jo rekke det, sier Bosetti til Josimar.

Det er ikke mer enn ett år siden han startet regelmessig som spiss for Nice, klubben som nå kjemper om tredjeplassen i Ligue 1. Forrige sesong scoret han fem mål på 26 kamper i en av Europas beste ligaer. Nå skal han spille hjemmekampene sine i Østfold, på Sarpsborg stadion, for et lag som endte på nedre halvdel i Tippeligaen i fjor. Josimar tar en prat med Alexy Bosetti dagen etter å ha scoret sitt første mål for Sarpsborg, mot Start på La Manga.

Det er to og et halvt år siden du spilte og vant finalen i U20-VM sammen med spillere som Paul Pogba, Kurt Zouma, Geoffrey Kondogbia, Lucas Digne og Florian Thauvin. Hva har skjedd?

– Jeg aner ikke hva som har skjedd. Det er sikkert noe galt med meg. Det er jo ikke sånn at dette var planen, det skjedde på to dager. Jeg ville vinne plassen min i Nice, så jeg prøvde å dra på lån til Tours i Ligue 2 i sommer, men det gikk ikke så bra. I vinter prøvde jeg å komme tilbake til Nice, men treneren ville ikke ha meg. Så kom det et tilbud fra Sarpsborg, og jeg sa ja. Hvorfor ikke? Det blir et eventyr. Jeg visste fem ting om Norge fra før: Det er langt unna, det er kaldt, jeg scoret mine første landslagsmål mot dem (to mål på U19-nivå mot Ole Selnæs, Håvard Nielsen osv.), og jeg har hørt om Ole Gunnar Solskjær og John Carew.

Hvordan føles det å være her når flere av dine gamle lagkamerater spiller i engelske, italienske og franske toppklubber?

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent