Josimar

Trequartistaen fra Mortensrud

Løkkefotballspiller. Drabantbygutt. Teknikk og ferdigheter. Trequartista i Vålerenga. U21-landslagsspiller. På hjemmebane er han pakistaner. I fotballgarderoben er han nordmann. Ghayas Zahid er 100 prosent Oslo.


Tekst Lars Johnsen Foto Sebastian Ludvigsen

På perrongen på Mortensrud stasjon lokker reklameskiltet til restauranten Asian Kitchen med stor kyllingpizza til 109 kroner, i tillegg til «pakistansk mat og stort utvalg i pizza og fast food». To middelaldrende, somaliske kvinner rusler forbi.

Flertallet av dem som går av og på bussene på perrongen, ettersom T-banen er stengt på grunn av opprustning, er mørkere i huden enn Ola og Kari.

– Ja, sånn er det her, smiler Ghayas Zahid.

Sånn er det i drabantby-Oslo.

Zahid er spilleren som som bekler tierrollen i Vålerenga. Med blikk, teknikk, evnen til å slå den forløsende pasningen akkurat i riktig øyeblikk eller å gjøre det helt selv, ble han et allment kjent fotballnavn høsten 2014. Han snittet på ett målpoeng per kamp fra 19. juli og ut sesongen. Forventningene før 2015-sesongen var store. Det startet bra, men sesongen sett under ett ble en skuffelse for ham selv og for Vålerenga.

Ghayas Zahid er en mørkhudet gutt fra Oslos drabantbyer, det nye Norge, med dribleferdigheter og teknikk som gir assosiasjoner til den lekne Vålerenga-stilen av gammelt merke.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent