Josimar

Hopper etter Hallén

Terje Svendsen er mannen som skal forsøke å samle fotball-Norge til ett rike. Den nye presidenten får en formidabel jobb.

Tekst Lars Johnsen Foto Sjur Stølen

Gratulerer som ny president i Norges Fotballforbund.

– Tusen takk for det.

Hvem er Terje Svendsen?

– Mann. 60 år fra Trondheim. Gift, to voksne barn. Født på Malvik. Spilt fotball for Malvik. Vært trener på aldersbestemt nivå i Strindheim og Utleira. Driver som konsulent nå og har flere styreverv etter at jeg sluttet som viseadministrerende direktør i den Danske Bank i 2006.

Det å ha verv i breddefotballen, hva har det gitt deg?

– Det var først og fremst gjennom å være forelder. Jeg var trener for lagene til sønnen min i Strindheim og Utleira. Datteren min spilte håndball. Vi flyttet da hun var 13 og hun ble med i en vennegjeng på Utleira og begynte da å spille fotball. Der opplevde jeg mitt største tap. Vi tapte 21-0. Før vi spilte den første seriekampen hadde jeg med alle jentene hjem, og hadde med en flip-over fra jobben. På den tegnet jeg opp en fotballbane og begynte å forklare fotballreglene. Det var i oppstarten av jentefotballen i klubben. Det var skikkelig idrettsglede – vi var like glade for tap som for seire. Vi tapte alle kampene den sesongen. Og vi hadde det kjempegøy. Her var det sosialisering som sto i fokus. Fotballen gir et kjempegodt innblikk i hvilke oppvekstmiljøer som finnes i områder der man bor.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent