Josimar

Alexander den dyre

Da Premier League-plassen ble sikret, krøp summen Crystal Palace betalte til Midtjylland for Alexander Sørloth opp til 130 millioner kroner. Og den kan bli høyere om ytterligere klausuler skulle slå inn. Den oppsiktsvekkende høye prislappen plager likevel ikke trønderen.


Tekst Lars Johnsen Foto Eivind Hauger

Det er sikkert ikke helt korrekt sitert, men ordene hadde omtrent den effekten. På en trening med Rosenborgs juniorlag fikk 17-åringen Alexander Sørloth tydelig beskjed av Nils Arne Eggen. Trenerlegenden fra Orkdal ledet RBK-juniorene to ganger i uka på det tidspunktet. Hadde Eggen sett noe ingen andre hadde sett? Det ville i så fall ikke være første gang for mannen som gjorde Rosenborg til Norges mestvinnende fotballag, et lag som regelmessig spilte mot – og slo – Europas beste klubber. Eller hadde han egentlig ikke peiling, og bare koblet Sørloth-navnet med spissrollen?

Han var kanskje sønn av spilleren som Egil «Drillo» Olsen kalte «verdens beste møtende spiss», men Sørloth den yngre hadde spilt sentralt på midtbanen gjennom hele ungdomstida, i barndomsklubben Strindheim og i Rosenborgs juniorlag.

– Jeg vet ikke om han hadde fulgt med meg, eller om det var på grunn av «farsan». Kanskje han hadde sett noen kvaliteter som passet den rollen, sier Alexander Sørloth.

Men uansett hva bakgrunnen var:

– Nils hadde rett som vanlig. Du skal høre etter når han snakker.

Fra den dagen var Alexander Sørloth spiss.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent