Josimar

Samtalen: Ståle Solbakken og Frode Lia

Frode Lia

Frode Lia: Etter alt som har skjedd, først å oppleve kaoset i Køln og deretter å få sparken i Wolverhampton: er du fortsatt glad i fotball?

Ståle Solbakken: Rett etter tiden i Køln kan jeg vel ikke si at jeg var glad i fotball. Jeg tenkte at jeg skulle ta meg en lang pause, men da Wolverhampton kom på banen var jeg ikke i tvil om at jeg ville det. Gleden kom fort tilbake.

FL: Nå har det gått galt i to klubber på rad. Hva var det egentlig som gikk galt?

SS: I Køln var det vel mer at det vi hadde avtalt på forhånd ikke ble holdt. Økonomiske situasjonen var såpass i krise at det var ingenting igjen til spillerkjøpene jeg var blitt lovet før jeg signerte kontrakten. Vi hadde for eksempel kun to spisser. Milivoje Novaković, som nesten ikke hadde hofter igjen, og Lukas Podolski. Flere ganger sa jeg til Volker Finke, «tenk om Podolski blir skadet, hva gjør vi da, da rykker vi ned». Selvfølgelig ble han skadet. De kjøpte etterhvert den Nord-Koreanske spissen Jong Tae Se (også kalt «folkets Rooney» under VM i Sør-Afrika, journ.anm), som spilte for Bochum på andre nivå i Tyskland og som ikke var god nok der. Samt svensken Michael Isak, som var 18 år og ikke hadde spilt i Allsvenskan engang.

FL: Du sier det var mye skader i Køln. Det var vel det samme i Wolverhampton? Var det et utslag av for hard eller feil trening? Treningsguruen Raymond Verheijen har uttalt flere ganger at manageren har ansvar for de fleste skadene i et lag.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent