Josimar

Med hodet på rett plass

Etter å ha kommet tilbake fra tunge skadeavbrekk, var Vincent Kompany sentral i laget som vant ligatittelen på imponerende vis. Men City-kapteinen leverer også utenfor banen. Han har tatt en master og investerer i sosiale prosjekter i Brussel.


Tekst Arthur Renard Oversatt av Lars Johnsen

Manchester City vant ligatittelen på en svært overbevisende måte. Var forrige sesong den mest tilfredsstillende du har opplevd i klubben?

– Alle seriegullene er forskjellige. Vår første ligatittel i 2012 handlet i første rekke om karakter og utholdenhet. Vi lå på et tidspunkt åtte poeng bak Alex Fergusons Manchester United, men slo tilbake og avgjorde på overtid i sesongens siste kamp. Det var et gjennombrudd, fordi det var klubbens første tittel på 44 år. Når du må vente så lenge, mister man nesten troen på at det er mulig å klare det. Alt vi har bygget videre på, stammer fra det øyeblikket. Så den viktigste tittelen var den første. Men denne sesongen var vi helt overlegne. Vi ledet fra første til siste dag.

Var det siste seriegullet det mest tilfredsstillende når du ser tilbake på hvor overlegne dere var?

– Hvis jeg måtte velge mellom å vinne et komfortabelt seriegull eller vinne gjennom å avgjøre i sesongens siste kamp, ville jeg valgt det siste. Men den sesongen vi hadde i fjor er noe man virkelig vil oppleve, det var en utrolig følelse. I 2014 da vi ble mestere for andre gang, kan man si at Liverpool like gjerne kunne ha tatt gullet. Begge lagene fortjente å vinne. Og da vi vant vår første tittel, hadde det ikke vært noe å si på om Manchester United hadde vunnet i stedet, selv om jeg mener vi vant fortjent. Men forrige sesong var det bare ett lag.

Var forrige sesong ekstra tilfredsstillende fordi du kjempet deg tilbake fra flere skader?

– Jeg ville bare være en del av laget, både på og utenfor banen. Jeg var heldig som fikk spille mye og er fornøyd med det. Men nå ser vi fremover: Vi ønsker å vinne serien flere ganger på rad. Det har vi ikke klart før og blir en stor utfordring.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent