Josimar

Jysk pionerånd

FC Midtjylland er en klubb som gjennomsyres av pionerånd, en ambisjon om å utfordre den gjeldende ordenen, en drøm om å være annerledes. og ikke minst en tro på at det faktisk kan gå.

Tekst Oscar Rothstein

19. april 2018, MCH Arena, Herning.

FC Midtjylland mot Brøndby IF.

Først rev han seg løs fra den finske betongstopperen Paulus Arajuuri og klemte ballen mellom nærmeste hjørne og keeper Frederik Rønnow. Noen minutter senere styrte han elegant et innlegg fra Mikkel Duelund i mål. Sytten minutter var spilt. FC Midtjylland ledet 2-0. Gustav Wikheim gjorde som han ville denne vårkvelden, og lenge så han ut til å sparke midtjydene til dansk seriemesterskap.

Etter pausen vendte imidlertid lykken for Brøndby. 2-0 var 2-2 før den tyske backen Anthony Jung dundret et langskudd inn. 3-2 til gjestene fra forstaden vest for København, og straks ble Brøndby laget som med seks kamper igjen av Superligaen 2017/2018 lå best an til å vinne seriemesterskapet. Bildet ble enda tydeligere helgen etter. Da spilte FC Midtjylland 3-3 mot Aalborg og Brøndby vant 4-3 over FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum. Med fem kamper igjen og fem poengs avstand krevdes det stor fantasi for å forestille seg noe annet enn en Brøndbys første Superliga-tittel siden 2005.

Brøndby vant ingen av de fire siste kampene, mens FC Midtjylland etter skuffelsen i Aalborg kjørte over all motstand, inkludert Brøndby som de slo 1-0 borte i tredje siste serierunde. 21. mai kunne «Ulvene» etter seier mot AC Horsens derfor feire klubbens andre danske mesterskap siden klubben så dagens lys sommeren 1999. Det var en massiv triumf i en sesong som hadde startet tregt med Europa League-exit mot Apollon Limassol og svak Superliga-start. En triumf som kunne tilføye et nytt kapittel i en av skandinavisk fotballs mest oppsiktsvekkende historier i nyere tid.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent