Josimar

Leder

Rett før jul publiserte Josimar en artikkel der vi problematiserte om offentlige tilskudd gitt til Stabæks fotballtilbud for rusmisbrukere i Bærum faktisk ble brukt på gatelaget. På bakgrunn av vår artikkel ba MDGs kommunestyre-representant ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) undersøke saken nærmere. Svarene daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, hadde gitt til Josimar var ikke betryggende, mente MDG-politikeren. Saken skulle egentlig opp i formannskapet 29. Januar, men allerede 15. januar var rådmannens konklusjon klar. Resultatet av undersøkelsen ble plutselig framskutt med 14 dager, noe politikerne ble informert om noen timer før møtestart.

Uten å ha sett på underbilag, timelister eller fakturaer, konkluderte rådmannen at det ikke var grunnlag for mistanke om mislighold av kommunale tilskudd. Alt rådmannen hadde gjennomgått var svarene gitt av Stabæk. For oss fremstår ikke dette som en undersøkelse, men mer som en redegjørelse fra Stabæk gitt til rådmannen som igjen serverte samme redegjørelse videre til formannskapet.

Så fort rådmannens konklusjon var presentert, fant Ingebrigt Steen Jensen veien til tastaturet og åpnet Facebook.

Det var tid for en preken til menigheten.

Steen Jensen nøyde seg ikke med å konstatere at klubben herved var fri for mistanker, men valgte å øke temperaturen ved å servere oppdiktede historier.

«Dette er en manns vendetta mot Stabæk», og «én manns forsøk på å sverte Stabæks gatelag», skrev han med henvisning til Josimars journalist Lars Johnsen. At saken verken handlet om spillerne på gatelaget eller de frivillige som gjør en stor innsats for dem som har havnet på samfunnets skyggeside, men om Stabæk-ledelsens bruk av offentlige midler, spiller ingen rolle når Steen Jensen har fått skrivekløe.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent