Josimar

En vaskekte Brann-mann

Kristoffer Barmen har spilt i Brann siden han var ti år. Gulldrømmen brast i fjor, men Barmen ser fremover: - Gullet ska hem, før eller siden. Helst før…


Tekst Kristoffer Berg Husa

Fra hakkekylling til kulthelt. Nakkeskade og nedrykk. Opprykk og medaljer. Ingen skal si at Kristoffer Barmens Brann-karriere har vært fri for opp- og nedturer. Nå har 25-åringen skrevet under en ny kontrakt og er klar for en ny sesong i Brann-drakten, slik han vært i en årrekke. Skuffelsen over seriegullet som glapp i fjor høst sitter fortsatt litt i, men Barmen er overbevist om at Brann med tiden kommer til å vinne klubbens fjerde seriemesterskap, han er bare litt usikker på når det skjer.

Kristoffer Barmen er noe så sjeldent som en vaskeekte Brann-gutt. Allerede som 10-åring meldte han overgang fra Gneist til Sportsklubben Brann. Siden da har den etter hvert noe hengslete lysluggen gått gradene i klubben. A-lagsdebuten kom borte mot Tromsø 29. mai 2011. Siden har han spilt ytterligere 181 kamper og scoret 31 mål for Branns A-lag.

Drømmen har alltid vært å ikle seg den røde drakten, høre bruset fra tribunene på Brann Stadion og synge Nystemten med medspillerne og resten av publikum. Hans folk – deres, med tiden, helt.

Han lever ut drømmen til utallige bergenske fotballspillere. Men hvorfor ble det akkurat ham?

– Jeg tror ikke det er noen fasit eller oppskrift man kan følge, men for min del har det fra ung alder dreid seg om en sterk vilje og et sterkt ønske om å bli god. Jeg har alltid likt å spille fotball, det har alltid vært gøy. Jeg har kost meg med fotballen. Samtidig har jeg hatt en vilje til å ta stegene som har vært nødvendig for å bli god, sier Barmen.

– Så må jeg også være ærlig å si at det har vært litt tilfeldigheter som har gjort meg til eliteseriespiller. Man trenger litt flyt og medgang spesielt for å ta det siste steget, for nåløyet fra å være junior- til seniorspiller på et elitelag er veldig trangt.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent