Josimar

Hanskene på hylla

Etter 138 landskamper gjennom 17 år og seks landslagssjefer, var det slutt for Ingrid Hjelmseth. Etter seieren mot England, ble målvakten hyllet av lagvenninner, støtteapparat og nesten 11 000 tilskuere på Brann Stadion.

Tekst: Lars Johnsen Foto: Anders Hammargren

Hvordan var det å bli takket av etter en lang landslagskarriere?

Det var preget av blandede følelser. Litt vemodig og trist, men det kunne ikke ha skjedd på en bedre måte. Rammen rundt var perfekt, med 11 00 tilskuere på tribunen. Etter kampen var det middag. Flere, både fra støtteapparat, trenere og lagvenninner, holdt taler.

Var det noe som var spesielt minneverdig?

Jeg legger alt på minnet, jeg setter stor pris på at de sier jeg har betydd så mye for så mange, at jeg har vært en inspirasjon og motivasjon for de yngre. Det var mange som sa det. «Caro» (Caroline Graham Hansen) sa det også på direkten på NRK, at det hadde vært en glede å spille med meg i så mange år. Jeg setter stor pris på det.

Flyet har landet, men du har kanskje ikke landet? Du reiste rett på jobb etter avskjedskampen, har du hatt tid til å reflektere over karrieren?

Det tror jeg kommer utover, men jeg visste lenge at dette var den siste kampen, så jeg har tenkt noen tanker – både før og etter samlingen. «Er dette det rette?» Det føltes i hvert fall som det rette.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent