Josimar

Leder

I denne utgaven av Josimar har vi snakket med breddefotballelskeren Marius Helgå som har sett 170 kamper hittil i år, de aller fleste i Norge. Han har spist pølse i lompe med sennep og ketchup tur/retur og gode og mindre gode vafler. Og han har sett fotball av høyst variabel kvalitet. Men en ting alle spillerne, uavhengig av nivå, har til felles, om de har bikket 60 år eller akkurat har fylt 15, er kjærlighet til leken med lærkula.

Noen ganger, langt nede i divisjonen, greier ikke laget å stille elleve mann. Noen ganger må de rullere på å stå i mål. Noen ganger møter ikke dommeren opp, og en av spillerne må ta på seg overtrekksvest og finne frem en fløyte.

For de fleste i hvert kull av seks-sjuåringer som møter til sin første fotballtrening, vil dette være det som venter dem når de en dag går ut av ungdomsfotballen. Er du god nok, får du kanskje spille seniorfotball på en bane med åpen kiosk og speakertjeneste.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent