Josimar

Verdens beste 2019

Velkommen til en diskusjon der spørsmålet ikke er om Megan Rapinoe skal på førsteplass på lista over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden i 2019, men om hun skal være med i det hele tatt.

Tekst Marius Lien


Det er kanskje ikke så rart at Sophie Lawson har en norsk spiller på førsteplass på sin liste over de 50 beste spillerne i verden i 2019. Hun kaller seg tross alt The David Attenborough of women's football, og er hele tiden på reisefot for å se kamper. Hun har en spesiell interesse for nordisk fotball, og nevner i forbifarten at det er trist at den norske Toppseriens «Superweekend» foreløpig ikke har ført til den ønskete boost i publikumstallene. Kallenavnet – altså David Attenborough – stammer fra en bokidé, som så langt har resultert i ett ferdigskrevet kapittel. Om færøysk kvinnefotball. Lawson, som er frilansskribent, innrømmer at det muligens er i smaleste laget for noen.

Et halvlangt akademisk kvarter senere ankommer Kieran Theivam og Suzanne Wrack restauranten vi sitter på i Soho i London. Theivam er hovedskribent for kvinnefotball i The Athletic, det amerikanskeide nettmagasinet som nylig ble kjent fordi de støvsugde det britiske markedet for de beste journalistene på hvert felt. Han er spesielt opptatt av de amerikanske, spanske og franske ligaene. Wrack har ansvaret for kvinnefotballen i avisa The Guardian, og holder med Arsenal.

Voilà.

Juryen er komplett.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent