Josimar

Verdens beste 2019

Velkommen til en diskusjon der spørsmålet ikke er om Megan Rapinoe skal på førsteplass på lista over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden i 2019, men om hun skal være med i det hele tatt.

Tekst Marius Lien


Det er kanskje ikke så rart at Sophie Lawson har en norsk spiller på førsteplass på sin liste over de 50 beste spillerne i verden i 2019. Hun kaller seg tross alt The David Attenborough of women's football, og er hele tiden på reisefot for å se kamper. Hun har en spesiell interesse for nordisk fotball, og nevner i forbifarten at det er trist at den norske Toppseriens «Superweekend» foreløpig ikke har ført til den ønskete boost i publikumstallene. Kallenavnet – altså David Attenborough – stammer fra en bokidé, som så langt har resultert i ett ferdigskrevet kapittel. Om færøysk kvinnefotball. Lawson, som er frilansskribent, innrømmer at det muligens er i smaleste laget for noen.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent