Josimar

Én kamp, tre vinnere

Resultatet var ikke det viktigste da Palestina møtte Saudi-Arabia til VM-kvalifiseringskamp hjemme i Ramallah. Alt det viktigste skjedde utenfor banen, noe også selve kampen skulle bli et bevis på.

Tekst Samindra Kunti Oversatt av Lars Johnsen Foto Faiz Abu Rmeleh

De hadde kommet fra hele Vestbredden – fra Ramallah, Jenin og Nablus – kledd i grønt eller omsvøpt i det palestinske flagget. Faisal Al-Husseini-stadions tettpakkede tribuner stemte i «Fida’ī», den palestinske nasjonalsangen. Midt i et hav av grønne tøyhatter, holdt Ahmad al-Yumni, en 24 år gammel bygningsarbeider fra Hebron, opp flagget til Jemen med påskriften «#from Palestine here is Yemen».

De palestinske sikkerhetsvaktene reagerte lynkjapt og tok hånd om al-Yumni, og kvalte scenariet de fryktet: at gjestene fra Saudi-Arabia skulle bli ydmyket. Det var den eneste haken i et ellers nøye planlagt og gjennomført saudiarabisk tredagersbesøk på Vestbredden. Selv sluttresultatet i VM-kvalifiseringskampen var av det diplomatiske slaget – 0-0. Et resultat som ikke hadde to, men tre vinnere.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent