Josimar

Solskjærs usynlige penger

Så sent som i 2016 hadde Ole Gunnar Solskjær mer enn 60 millioner kroner plassert i et investeringsselskap i Luxembourg. Flere titalls millioner har også blitt overført til Guernsey. Etter det Josimar erfarer er dette opplysninger norske skattemyndigheter ikke er kjent med.

Tekst: Lars Johnsen og Håvard Melnæs Foto: NTB/Scanpix

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær hadde en eventyrlig spillerkarriere i samme klubb. En spillerkarriere som også var svært innbringende, og, som ifølge engelske og norske medier, totalt hadde gitt ham om lag 300 millioner kroner i inntekter.

I 2011 flyttet Ole Gunnar Solskjær tilbake til Norge. Han skulle bo i hjembyen Kristiansund, og jobbe som trener i Molde Fotballklubb. Da Solskjær flyttet hjem etter 15 år i England, ble han globalskattepliktig til Norge. Globalskattepliktig betyr at man plikter å oppgi alt man har av verdier i verden til norske skattemyndigheter: Penger på bok, investeringer i eiendom, aksjeposter og så videre.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent