Josimar

Den lange veien til mål

18 år gammel hadde Moses Mawa falt gjennom i Vålerenga, blitt vraket av Oppsal og rykket ned fra 4. divisjon med Holmlia. Fem år senere har han tatt Eliteserien med storm.


Tekst: Vegard Egeland Foto: Bjørnar Morønning

– Det er så rått å spille her, smiler Moses Mawa.

Kulissen for dagens spillerlunsj er tomme tribuner, men alle vet hva de har i vente når Viking gjester stadion 4. april. Strømsgodset har forlatt et år der frykt ble fulgt av panikk, panikk av resignasjon, resignasjon av håp, og håp av grenseløs lykke. Nå koker Drammen under februarsolen. Høstens vinnerlag starter en sesong uten sportslig gjeld, og fortsatt skjelvne drammensere tør igjen å håpe.

– Jeg får så mye energi av å spille foran Godsetunionen. Du kjenner hvor mye de blør for klubben. For noen måneder siden var vi i himmelen sammen, men nå er jeg bare sulten. Jeg er så sulten på mer.

Det er et halvt år siden Moses fikk sin første kamp i Eliteserien. Ett minutt på overtid kom også den første scoringen. Omringet av Bodø/Glimt-spillere fikk han kontroll feilvendt, og med halvannen bevegelse vendte han seg mot mål og klistret ballen ned i hjørnet. Det ble aldri mer enn et trøstemål for Strømsgodset den kvelden, men et nytt kapittel var startet i en allerede lang karriere.Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent