Josimar

Veggspill: Europa-mesteren på Valle

Vålerenga annonserer seg selv som en kandidat til seriegull. Den nederlandske midtbanegeneralen Sherida Spitse blir lagets kanskje viktigste spiller. Hvor god synes hun Toppserien er?

Tekst: Lars Johnsen Foto: Knut Andreas Stenseth

– Hva gjør en europamester og VM-finalist i Toppserien?

– Jeg hadde en mulighet til å gå til Manchester United, men totalpakken ga meg ikke den rette følelsen. Jeg baserer alltid avgjørelsene mine på følelser. Jeg har familie og barn, og da tenkte jeg «ikke nå», men hva som skjer i fremtiden vet jeg ikke. Derfor er jeg ennå i Toppserien.

– Blant toppscorerne i serien i fjor finner vi mange internasjonale navn, og det snakkes mange forskjellige språk i lagene. Hvordan er ryktet til Toppserien i utlandet – går den for å være en jevn liga, er den ansett som et springbrett?

– Ja, det er mange utenlandske spillere i Toppserien. Og det er bra at det er mer enn bare norske spillere i lagene. I fjor var det også tett på tabellen, det er bra at kampene er jevne, at det ikke er avgjort på forhånd hvem som blir seriemester. Jeg kan ikke uttale meg om andre ligaer, ettersom jeg ikke har spilt i andre land – bortsett fra Nederland.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent