Josimar

Ørn har landet

Da de var suverene i Norge, jobbet Trondheims-Ørn-spillerne dugnad som pølseselgere på Rosenborgs kamper. Nå har de selv blitt Rosenborg. Og det med en solid stamme av trøndere. Sa noen «tilbake til røttene»? Vi ble med da Rosenborg-damene spilte sin aller første kamp.

Tekst og foto: Lars Johnsen

Seks minutter før avtalt oppmøtetid til frokost 07:30, står Elen Melhus på balkongen utenfor matsalen i leilighetskomplekset Las Lomas der norske Toppserie-lag på La Manga er innkvartert og skuer ut over Middelhavet.

Et rødlig skjær preger horisonten – tegn på at sola er på vei til å jage bort det som for bare minutter siden var svarte natta og vintertemperatur.

Melhus er en La Manga-veteran, hun har vært her sju, eller er det bare kanskje seks, ganger. Hun har kommet ut av tellingen.

Selve La Manga, «ermet» på spansk, er en tynn stripe land som stikker ut i Middelhavet sørøst i Spania. La Manga Club Resort, derimot, der norske fotballag har vært samlet til sesongoppkjøring hvert år siden slutten av 1990-tallet, der NFFs logo pryder fotballbanene, ligger på «fastlandet». Feriehus og leilighetskomplekser kryper oppover åssidene. Fotballbaner, golfbaner og et relativt nytt – og storslått – tennisanlegg ligger nede i sumpa.

Norske fotballklubber på sesongoppkjøring er innkvartert på leilighetskomplekset Las Lomas, ja alle som tilfeldigvis skulle befinne seg på La Manga Club Resort for å drive idrettsaktivitet, er helt avhengig av bil for å komme seg til og fra treningsanlegget og boenhetene oppover åsene.

La Manga-anleggets utforming og beliggenhet gjør det utsatt for Middelhavets vintervind, som blåser oppover dalen. Ganske ofte er La Manga et ufyselig sted å spille og se fotball.

Men gressbanene er strøkne.

Og akkurat nå, klokka 07:24, med rød himmel, ser det ut til å bli en vidunderlig dag.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent