Josimar

Damenes Geir

Geir Nordby, i visse kretser bare kjent som «Gærne-Geir», har vært trener i Røa i 23 år. Han planlegger å sitte i 23 år til.

Tekst: Marius Lien Foto: Annika Byrde

Det er ikke nødvendigvis sånn at Chelsea har et sportslig opplegg og dertil en treningshverdag som er så mye bedre enn her.

Utlandet? Joa. Det kan være vel og bra. Men er det egentlig så mye bedre i utlandet enn her hjemme? Røas trener Geir Nordby er usikker.

Siden i sommer har det blitt en etablert sannhet at Toppserien blir «tømt». Det er «krise». Guro Reiten gikk til Chelsea. Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg. Karine Sævik til PSG. Ingrid Moe Wold til Madrid CFF. Kristine Leine til Reading. Stine Hovland til Milan. Så godt som alle som reiser ut er enige. Det er bedre i Europa.

– Man blir litt blenda. Europa! sier Nordby.

– Men hvor bra er egentlig nivået? Jeg hører intervjuer med folk i utlandet. De sier at ting er så mye mer profesjonelt der. For nå får de draktene vaska. Altså – draktene vaska? Er det dét som bidrar til om du blir en bedre fotballspiller? Jeg vet ikke hvor mye bedre det er i utlandet. I Lyon – ja. Barcelona – ja, kanskje. Muligens de beste i Tyskland. Men Sverige? Vet ikke. England? Usikker. Det er mye penger i Europa. De heter Chelsea og Barcelona. Men det er ikke nødvendigvis sånn at Chelsea har et sportslig opplegg og dertil en treningshverdag som er så mye bedre enn her, sier Nordby.

Han mener det er tatt store steg i Norge de siste årene.

– Det jobbes innovativt og meget godt for utvikling. Det er en vilje til hele tiden å bli bedre, og de fleste toppserieklubbene besitter en meget høy faglig kompetanse på disse områdene, så om nivået er bedre der ute, det tror ikke jeg, sier han

Betyr det at krisen i Toppserien kan avblåses? Det kommer vi tilbake til.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent