Josimar

Andrea på ballen

Avaldsnes har i stor grad har basert sin tilværelse i toppen på utenlandske spillere. I år kan den viktigste signeringen være en spiller fra hjemfylket.

Tekst og foto: Lars Johnsen

Andrea Norheim har akkurat utlignet til 1-1 i sesongoppkjøringens første virkelige treningskamp, mot regjerende serie- og cupmester LSK Kvinner. Det var definitivt mot spillets gang da Bryne-jenta kjølig satte straffesparket bak LSK-keeper Ida Nordstrøm. Keeper i ett hjørne. Ballen i det andre.

På overtid i lagets neste treningskamp på La Manga, mot Lyn, dukket hun opp på bakerste stolpe etter corner og sikret 2-1 for Avaldsnes.

Fra midtstopperplass, med eget lag under press i store deler av kampen mot mesterlaget fra Romerike, viste hun ro og kløkt med ballen, aldri stresset mens hun dro av motstanderens førsteforsvarer.

Så er hun jo egentlig angrepsspiller.

– Det som er bra ved å ha spilt framme, er at jeg er rolig med ball, at jeg tør å dra av en spiller, forteller hun etter kampen.

At hun hun greier å beholde roen og overblikket, kan skyldes at hun har spilt mye med gutter gjennom hele oppveksten, og dermed er vant til høyt tempo.

– Da jeg begynte med fotball, var det ikke jentelag, så alle var med på samme lag. Etter hvert så kom det jentelag, jeg var en liten tur innom der. Men jeg har spilt mest med guttene, sier hun

Og det sammen med en annen ung jærbu som biter fra seg i elitefotballen: Erling Braut Haaland.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent