Josimar

Kjærleik i koronaens tid

Byen e Bergen og laget e Brann, og det er det ein heil del å seie om. Josimar inviterte seg sjølv til hansabyen for å diskutere klubb og supporterkultur med eit nøye handplukka ekspertpanel.

Tekst: Nils Henrik Smith

Det har vore ein strålande solskinsdag i byen som ikkje først og fremst er kjent for strålande solskinsdagar, men no senkar mørkret seg mellom sju fjell. Vi går opp ei trapp, inn ei dør og inn på Privaten Bar. Her i Vaskerelvsmauet – kan ein førestelle seg eit meir bergensk gatenamn? – er ølet kaldt og skinnmøblane mjuke og djupe. Frå høgtalarane strøymer eit utsøkt potpurri av dei beste låtane frå det lukkelege 1990-talets indierockskattkiste. Alt er såre vel. Panelet eg har vore så heldig å få med meg består av fem personar, her nemnt i vilkårleg, det vil seie alfabetisk, rekkefølgje:

Eivind Berge (65). Pensjonert ungomsskulelærar. Vaks opp like i nærleiken av Brann stadion og byrja å gå på kampar allereie i ung alder. Den første kampen Eivind kan hugse er Noreg sin klassiske triumf over Skottland i 1963, då den unge Kniksen køyrte karusell med dei skotske proffane, men han meiner at han må ha sett ein del Brann-kampar før det. Fast på heimekampane i alle år sidan, med unnatak for tida som småbarnsfar på 90-talet. Seinare byrja eldstesonen Atle å følgje Brann og fekk familien med seg. I feriane reiste dei ofte på bortekampar, noko Eivind har halde fram med etter at han vart pensjonist.

Gjert Moldestad (38). Teknikar på Fløibanen. Talsmann for Norsk Supporterallianse og styremedlem i Bataljonen. Har særskilt markert seg i kampen mot homofobi i fotballen. Gjert har halde med Brann sidan tenåra. Han kan ikkje hugse kven som var motstandar første gong han såg Brann spele, men fortel at han «øyeblikkelig» elska stemninga på Stadion, og kjærleiken har vedvart i all tid sidan.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent