Josimar

Kaptein DJ

Sign O The Times. Bli med bak garderobedøra, og se hva slags musikk som blir spilt når lagene i Eliteserien og Toppserien skal preppe seg til kamp. Bli med hjem i stua til kapteinene, og se hvilken sang de setter på for å trøste seg selv etter tap.

Tekst: Marius Lien Illustrasjon: Kjersti Synneva

I 1994 skapte den norske keeperlegenden Erik Thorstvedt overskrifter i både sports- og kulturpressen. Da musikkbladet Beat spurte den norske VM-troppen om deres favorittmusikk, kom det for en dag at albumet Thorstvedt satte aller høyest var Sex Pistols’ Never Mind the Bollocks.

Mye vann har rent i elven siden den gang, og i dag kan fansen med jevne mellomrom se instagramfilmer fra garderoben, der lagene hopper i takt etter seier, til rytmene av (ofte) ørlitte grann mer mainstreamrettet musikk. Men hva tenker egentlig Haugesunds kaptein Christian Grindheim når enda en raplåt blir satt på for å sette laget i den absolutte killermodus? Hvem er sjefen over anlegget i Odds garderobe?

For ikke å snakke om alle fotballspilleres uunnværlige venn og våpendrager: Tredemølla. Nøyer dagens kapteiner seg med løpelister fra Spotify, eller er det nødvendig med akkurat den låten for at for at Lyns Joanna Aalstad Bækkelund eller Røas Katrine Winnem Jørgensen kommer opp den siste kneika?

Livet er umulig uten musikk – selv for våre beste fotballspillere. Og ingenting sier mer om et menneske enn hvilken sang de setter på i nødens stund, når laget har tapt og sorgen er størst. På de neste sidene kan du bli bedre kjent med 12 av kapteinene i Eliteserien og Toppserien.

For å maksimere opplevelsen, kan du søke opp Josimars nye Spotify-konto, og la lesingen akkompagneres av egne spillelister med utgangspunkt i kapteinenes favoritter.

Mjøndalen

Christian Gauseth

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent