Josimar

På kanten: Grøndalen vs. skogens konge

Her er historien om da Svein Grøndalen, NTH-student og forsvarer for RBK og landslaget, var uheldig i skogen.

Tekst: Marius Lien

«Det var det siste året vi bodde i Trondheim. Hun jeg bodde sammen med da jeg studerte jobba i en bedrift som skulle ha bedriftsorientering. Så jeg slang meg med, bare for å få kommet meg ut i skauen og løpt litt. Tok det som en treningsøkt, og ble med henne oppe i Bymarka. Så la jeg inn noen løp, for å få opp pulsen. Jeg tok et sånt løp oppover en skråning, ei lita kneik, men når jeg kom i hundre over kammen, så lå det noe der og hvilte seg. Så begynte det å reise seg.

Først så det lite ut. Jeg tenkte, jøss, hva er detta for no'? Innen jeg rakk å stoppe var jeg så nær at jeg kunne klaske panna i den. Jeg skjønte at det var en elg. Jeg var så nær at jeg måtte ta en venstre-høyre-finte, og kaste meg ned en skråning for at den ikke skulle sparke meg. Jeg rutsja ned skråningen og fikk gjemt meg bak et tre. Hun jeg var sammen med kom tjue meter bak meg opp skrenten, hun bare så at jeg forsvant og at elgen sto på bakbeina og sparka. Hun var sikker på at jeg vardrept, og bråsnudde og løp et par kilometer i motsatt retning.

Jeg lå bak treet mens elgen mysa, den så etter meg i et halvt minutt, og tusla vekk. Jeg gikk etter henne, og så at jeg hadde revet meg opp da jeg datt ned skråninga, en flenge i låret. Vi gikk til bilen, og kjørte ned om RBKs lege Ingar Lerheim, som bodde ikke så langt nedover. Han snurpa meg sammen, men jeg måtte stå over et par kamper. Selvfølgelig skulle vi spille mot Lyn søndagen etterpå.

Da kokte VG og Dagbladet sammen mye morsomheter. For på Lyn spilte Lars Hjorth og Stein Gran. Da blei det så klart: Løpte på elg, turte ikke spille mot Hjorth. Har vært i skauen, møtte ikke Gran. Sånne ting. Jeg måtte stå over en landskamp også.»


Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent