Josimar

Gutten som bare ville leke

Aron Larsen scoret over 500 mål og var i mer enn 25 år en spiss alle motstandere fryktet. 24. mars døde Mysens største fotballhelt noensinne brått av hjertestans.

Tekst: Håvard Melnæs Foto: Glenn Thomas Nilsen

Mange regner Ståle Brandsrud som Norges mestscorende gjennom tidene. Som spiss for Drafn scoret han smått utrolige 574 ganger på 459 kamper, i 1991-sesongen alene scoret han vanvittige 73 mål.

Ingen vet riktig hvor mange mål Aron Larsen scoret i løpet av karrieren. I 2017 publiserte lokalavisen Smaalenenes Avis en artikkel om målmaskinen Aron Larsen, som hadde herjet i divisjonene mellom 3. og 6. siden han debuterte på a-laget til Mysen på begynnelsen av 90-tallet. I alle år scoret han mellom 20 og 40 mål per sesong. Sesongen 2007, 34 år gammel, scoret han 44 mål på 22 seriekamper.

Tilbake i 2009 kalkulerte avisen med at Aron Larsen hadde scoret minst 400 seriemål. Men ingen visste nøyaktig. Hverken klubb, krets eller lokalavis hadde oversikt.

Hovedpersonen selv visste heller ikke hvor mange ganger han hadde satt ballen i nettmaskene. Selv trodde han at han hadde scoret 500 mål. I 25 år hadde han herjet og scoret på fotballbaner i Østfold og Oslo.

24. mars kom meldingen som førte til sorg i fotball-Østfold. Samboeren til Aron Larsen hadde våknet på natten av at han slet voldsomt med å puste, og ringte legevakten. Ambulansen var på plass sju minutter senere. I 50 minutter forsøkte de gjenopplive ham, uten hell. Aron Larsen var død, 47 år gammel.

– Aron er utvilsomt den beste spilleren i Mysens IFs historie, sier Even Elvenes, leder i Mysen IF fra 2003 til 2015.

På løkkene i Mysen var det ingen som ville være Messi eller Cristiano, de ville være Aron Larsen.

– De unge i klubben har mistet sitt store forbilde, de sa alltid: «Jeg skal sette’n i vinkel’n som Aron». Han var jo en enorm målscorer. Jeg husker en gang at han scoret rett fra avspark, jeg tror det var mot Skjeberg Sport. Mysen ultras laget en sang om ham som er sunget hundrevis av ganger «Aron, du er supermann. Aron, du er supermann». Det var en fryktelig og sjokkartet beskjed å få at Aron var borte, sier han.

Et boligfelt utenfor Mysen

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent