Josimar

Svartebørs og katedral

flere år har det norske selskapet Liverpooldrømmer AS solgt billetter til The Kop og andre seksjoner på Anfield. Ved å selge disse billettene bryter selskapet Liverpools eget regelverk. Uautoriserte salg er kriminelle handlinger ifølge britisk lov, sier Liverpool FC til Josimar.

Tekst: Marius Lien

Anfield er for liten. Old Trafford også. I Manchester har det vært overfylt i årevis, mens i Liverpool har påtrykket steget kraftig i de siste to sesongene. Det har hver uke vært fans som ikke har sluppet inn på kamp, fordi det har vært fullt.

I slike situasjoner dukker det alltid opp alternative økonomier, der billetter distribueres utenfor de vanlige kanalene, på mer eller mindre lovlig vis. Slik er det også i Liverpool og Manchester.

Den som går inn på nettsiden til Liverpooldrømmer AS og klikker på fanen «Våre billettkategorier», finner en lang liste: The Kop, Langside, Anfield Road og Hospitality. Alle i ulike nivåer som sølv, gull, platina og så videre. Liverpooldrømmer AS har bare lov til å selge billetter i kategorien Hospitality. Likevel selger selskapet billetter til hele arenaen, og norske supportere kjøper i stort monn. Særlig når det går bra for Liverpool.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent