Josimar

Penny Lane vs. Strawberry Fields (Everton vs. Liverpool)

Hvem lager den beste musikken? Liverpool-fansen eller Everton-fansen? Sjekk ut Josimars nye spilleliste og vurder selv. De første 14 låtene er laget av blå supportere, og de siste 14 er laget av røde.

Tekst: Marius Lien

Da Josimar tidligere i år lanserte en egen City vs. United-spilleliste, i form av en vennskapelig musikalsk kappestrid der musikerfans av de respektive lagene var representert med hver sine sanger, kom spørsmålene raskt på banen – både hos leserne og hos redaksjonen selv. Hvem vinner i Liverpool? Hvem vinner i London?

I anledning den siste utgaven i 2020 har vi derfor aget en spilleliste med musikk fra Liverpool. I noen tilfeller musikk av folk fra andre steder i verden, men som likevel er tilhengere av Liverpool eller Everton.

Beatles

Manchester har Madchester. Liverpool har The Beatles. Men til forskjell fra de fleste Madchester-musikerne er det mye som tyder på at The Fab Four ikke var spesielt interessert i fotball. I hvert fall ikke George Harrison. Da han ble spurt om fotballen hjembyen, svarte han: «There are three teams in Liverpool, and I support the other one.» Derfor er Harrisons låter, både fra Beatles-tiden og soloplatene, utelatt fra lista. Det samme gjelder for Ringo Starr, som visstnok er en måtelig interessert Arsenal-supporter.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent