Josimar

– Vi er lenger bak enn jeg hadde håpet på

Kåre Ingebrigtsen ber om tid med Brann. Med tid skal resultatene komme.– Jeg tror rett og slett det er så enkelt som at Bergen har vært for utålmodige. Man har ikke fått tid til å bygge noe. Eirik og jeg kjører den prosessen som vi mener er – som vi er hundre prosent sikre på at er – riktig for å skape et lag som kan vinne titler i flere år.


Tekst: Tobias Storruste Dahle

Hvordan har det første halve året i Brann vært? Har det svart til forventningene?

– Nei, en kan vel ikke si det. Vi fikk en langt tøffere høst i 2020 enn hva vi hadde håpet på. Aller helst skulle vi ha fått litt flere poeng tidligere, slik at vi kunne ha begynt forberedelsene inn mot 2021. I stedet måtte vi kjempe for å overleve store deler av høsten. Det ble en tøff start, men jeg synes vi kom veldig godt ut av det. Erfaringen vi tok med oss var ikke forgjeves, tross alt.

Da du ble ansatt i Brann uttalte du at ambisjonen for 2021 var å kjempe i toppen. Hvordan føler du Brann står i forhold til den ambisjonen akkurat nå?

– Jeg tror nok vi står litt lenger bak enn hva jeg hadde håpet. Jeg opplevde at det var en del spillere som hadde nådd metningspunktet sitt i Brann. Troppen trengte både en opprensking og ikke minst en foryngelse, så jeg følte at det egentlig var tid for å bygge et nytt lag. Dette synes jeg vi har kommet godt i gang med. Vi har en veldig bra gruppe som trener godt og jobber bra. Troppen består av en god miks med unge spillere og spillere med erfaring. Ideelt sett skulle vi hatt enda mer kamptrening, særlig tatt i betraktning at gruppa vår er ganske ung. Det er lett å se gode ut på feltet, men vi trenger å spille kamper for å se hvor landet ligger. Erfaringen fra kampene mot Molde og Bodø/Glimt viser at vi kan matche de to lagene i perioder. Så gjenstår det å se om vi klarer det når serien starter.

Opplever du at det har vært en endring i gruppas mentalitet siden du tok over?

– Ja. Vi så en stor endring på det i fjor – fra gruppa som møtte skikkelig motgang og tapte 5-1 mot Vålerenga, og sprakk i alle deler av det – og til den som kanskje ble mer utspilt i Kristiansand mot Start den første halvtimen, men som kom tilbake, stod sammen og jobbet seg gjennom det. I andreomgangen spilte vi faktisk så bra at vi skulle tatt med oss alle poengene, men brant dessverre en straffe i det 89. minutt. Uansett, her kom den gode mentaliteten fram, som har vært savnet, men som nå skal bygges videre på. Treningene i januar, februar og mars har virkelig vist at denne gjengen har lyst til å bli gode sammen – og ikke minst, vist at de innser hva som faktisk kreves for å bli gode.

Har den gruppa du råder over nå potensial til å vinne seriegull på sikt?

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent