Josimar

Leder 3/2022

Vi er fortsatt et stykke unna likebehandling av kjønnene i fotballen.

Tekst: Redaksjonen

Juni og juli er mesterskapstid og sommerens store fotballfest er Europamesterskapet i England der Norge stiller med både Caroline Graham Hansen og Ada Stolsmo Hegerberg på topp. De norske fotballkvinnene bør ha gode muligheter til å nå en kvartfinale, og derfra kan alt skje. Forutsetningene er tilstede for å rette opp fadesen fra forrige EM-sluttspill som endte poengløst og målløst.

2017-EM i Nederland satte nye rekorder i tilskuere og TV-tittere. Årets EM i fotballens fødeland vil etter all sannsynlighet sette ytterligere nye rekorder. For det hersker kvinnefotballfeber i Europa. Mer enn 91 000 mennesker møtte opp for å se Barcelona mot Real Madrid i Champions League-kvartfinalen, mens over 30 000 var på plass på nøytral grunn i Torino for å se finalen mellom Barcelona og Lyon. Her hjemme satte nylig Brann ny tilskuerrekord for Toppserien da over 10 000 løste billett for å se kampen mot Vålerenga.

Sommerens mesterskap er koronautsatt med ett år. Da denne utgaven av Josimar gikk i trykken skulle herrenes VM egentlig ha startet. Det står i kriteriene for tildeling av VM at mesterskapet skal foregå i juni/juli. De korrumperte Fifa-toppene som tildelte Qatar 2022 så bort fra dette ufravikelige kravet for å berike seg selv og resultatet er en førjulsturnering i et dystopisk land som praktiserer moderne slaveri.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent