Josimar

Veggspill: Opp til EM-eksamen

Å legge kamper til arenaer som tar 7000 er å bomme ordentlig, sier landslagstrener Martin Sjögren om EM som starter 6. juli.

Tekst: Marius Lien

– Du har nettopp vært på reise, nå i starten av mai. Hvor og hvorfor?

– Ja, i den perioden som har vært etter forrige samling har vi lagt ned mye tid på å reise rundt og treffe spillere og klubbene. Nylig var jeg i Manchester, for å treffe både City og United.

– Hva dreier disse klubbmøtene seg om?

– Det handler særlig om de som avslutter ligaen sin tidligere. Som de gjør i England, de sluttet nå i helga. Så blir det en periode som er viktig for spillerne – hva de gjør i tiden når ligaen har sluttet, og fram til vi starter vår precamp. Vi kommer til å anordne en egen plan for de som er tilgjengelig. To uker i begynnelsen av juni, uke 22 og 23, da skal vi samles til trening to ganger tre dager. Det er først og fremst spillere i England og Italia, som har sluttet tidlig. Vi er i dialog med klubbene om dette, for spillerne trenger også ferie, det vet vi. Det må balanseres. Vi vet også at det ikke blir mye ferie etter siste kamp spilt i EM og fram til seriestart. Ja, det kommer an på hvor langt vi kommer, da.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent