Josimar

Gruppe A: Norge – Julie Blakstad

Julie Blakstad er en klassisk midtbanespiller. Hun har enormt driv, er god med begge bein, er målfarlig fra langt hold både i fart og på dødballer og kan i prinsippet styre enhver kamp, til tross for sin unge alder.

Tekst: Herman Berg og Nils Henrik Smith

Utfordringen under EM er at hun sannsynligvis ikke får spille i den posisjonen hun har størst erfaring med. Hun vil bli satt opp på venstreback/vingback, hvis ikke landslagssjef Martin Sjögren finner en annen vri på backplassene. Til og med Guro Reiten fra Chelsea har måtte bekle rollen.

Blakstad vil nok selv være fornøyd med å starte i et seniormesterskap og få noen EM-minutter. For karrieren hennes er dette gull, ikke minst inn mot Manchester City hvor hun selvsagt ønsker å bli fast inventar som indreløper i en av verdens tøffeste ligaer, FA Womens Super League (WSL).

Forhåpentligvis blir det gode opplevelser underveis. Hun kjenner godt farten til sin egen lagkamerat på City, kantspilleren Lauren Hemp. Og vil nok også få en solid utfordring defensivt hvis Beth Mead fra Arsenal får plass i den engelske første første-elleveren.

Det engelske vertskapet er blant forhåndsfavorittene i dette mesterskapet.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent