Josimar

Gruppe B: Spania – Alexis Putellas

Kan Barça-stjernen hjelpe Spania til en etterlengtet tittel?

Tekst: Herman Berg og Nils Henrik Smith

Gullballen-vinner Alexia Putellas Segura (28) er en av verdens beste fotballspillere på kvinnesiden. Hun er blitt beskrevet som den perfekte Barça-midtbanespilleren, med et blikk og en pasningssikkerhet som mange mannlige fotballspillere bør misunne henne. Og selv om FC Barcelona Femení har vunnet det meste, gjenstår fortsatt én stor oppgave for stjernene: En spansk mesterskapstittel.

Utrolig nok har det spanske kvinnelandslaget aldri vært i en semifinale i VM. Første gang de i det hele tatt kvalifiserte seg var i 2015. I EM er det gått noe bedre, med en semifinale i 1997 og to kvartfinaler i 2013 og 2017.

Alexia og resten av Barcelona-laget har derfor mye å ta igjen på kvinnesiden.

Katalanerne er selvsagt hoffleverandør av spillere på landslaget. Men også Madrid-klubbene Real Madrid og Atlético Madrid Femenino, pluss Real Sociedad, har spillere som er mer enn gode nok. Det skal sies at en spiller som Irene Paredes, kaptein på det spanske landslaget, spilte fem sesonger i franske Lyon, men, siden den spanske toppdivisjonen fikk proffstatus i 2021/22, finnes det i dag knapt en spansk landslagsspiller som har flyttet utenlands til en annen proffliga (ett unntak er Ona Batlle i Manchester United).

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent