Josimar

Gruppe C: Sverige – Caroline Seger

Det kunne ha knust enhver fotballspiller. For andre gang på rad var Sverige i OL-finalen. For andre gang på rad ble det sølv.

Tekst: Herman Berg og Nils Henrik Smith

Og når du er skyld i at det ikke ble noen gullmedalje, er det lett å si at det nå må være stopp. Du har tross alt spilt over 200 landskamper!

Men ikke for Caroline Seger. Dagen efter hennes fotballkarrieres kanskje største nederlag satt hun på direktesendt TV og snakket om straffemissen. Vi snakker om en vinnerskalle av rustfritt stål.

Etter fjorårets OL-turnering i Japan, har hun gjøvet løs på nye utfordringer. Suksessfull VM-kvalik. Damallsvenskan-mester med Rosengård. Og seier med Sverige i Algarve Cup, hvor hun, nær sagt selvsagt, satte den avgjørende straffen.

I øyeblikket er Sverige ranket som nummer to på Fifas oversikt over verdens beste landslag på kvinnesiden. Det kanskje Seger føler er at hun har noe uoppgjort? Det er nå eller aldri, til tross for at årets turnering i England kan bli blant tidenes tøffeste.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent