Josimar

Gruppe D: Italia – Barbara Bonansea

Italias superstjerne drar lasset både hos Juventus og på landslaget.

Tekst: Herman Berg og Nils Henrik Smith

Barbara Bonansea (30) fra Juventus ble i fjor innlemmet i Italias Calcio Hall of Fame. For andre gang ble hun også tatt ut i første 11eren på FIFPros verdenslag.

– Barbara er en spiller for de store anledninger. Jo større utfordringene er, desto større er muligheten for at hun presterer på topp. Dette er det som gjør Barbara så spesiell, sier hovedtrener i Juventus, Joe Montemurro, til Josimar.

Bonansea er en av verdens beste kantspillere. Hun er kjapp med ballen, kan dra seg forbi backen og scorer viktige mål, både for klubb- og landslag. Samtidig har hun kapasitet til å ta i et tak defensivt. Som tidligere midtbanemotor er hun vant til å dekke store deler sentralt. Innimellom blir hun også benyttet i en tier-rolle.

Da nåværende hovedtrener, australske Joe Montemurro kom til Juventus før fjorårssesongen, var det flere fotballanalytikere som mente han burde bygge spillet sitt rundt Barbara Bonansea. Hun er oppvokst like utenfor Torino og er sammen med hele familien lidenskapelig opptatt av klubben. Resultatet ble en trippel i 2021/22; nok en Serie A-triumf (den femte på rad), pluss to nasjonale cupseire. I tillegg nådde Juve for første gang kvartfinalen i Mesterligaen, etter blant annet ha slått ut Chelsea i gruppespillet. I kvarten røk italienerne på et knepent tap sammenlagt mot Lyon etter å ha vunnet hjemmekampen 2-1.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent