Josimar

Gruppe D: Island – Sveindís Jane Jónsdóttir

Det er noe forfriskende å se en 20 år gammel kantspiller utfordre etablerte backer gang på gang, uavhengig av hvilket lag Island spiller mot.

Tekst: Herman Berg og Nils Henrik Smith

Sveindís Jane Jónsdóttir er en slik spiller. Hun kan fort bli en av de store overraskelsene under årets mesterskap.

For islendingene selv vil det ikke være noen sensasjon. Jónsdóttir, med ghanesisk mor og islandsk far, har hatt en lynkarriere siden hun dukket opp på den islandske fotballarenaen bare 14 år gammel. Hun startet på andre nivå i Keflavík, der hun vokste opp, ble så lånt ut til topplaget Breiðablik, før hun havnet i tyske Wolfsburg hvor hun allerede nå har fått en solid dose Mesterligaerfaring.

Totalt respektløs overfor presumptivt bedre motstand, det er vel den beste beskrivelsen av angrepstalentet.

I en VM-kvalik mot de regjerende EM-mestrene Nederland i fjor høst, som Island tapte 0-2, skapte hun alle former for trøbbel for den nederlandske venstrebacken Dominique Janssen, som er lagkamerat i Wolfsburg. Med de lange beina avanserte hun forbi på utsiden, samtidig som hun truet innsiden, som hun også gjør på klubblaget, da helst fra den andre kanten.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent