Josimar

Gruppe D: Frankrike – Wendie Renard

Hun er dronningen av Champions League og har løftet det digre trofeet åtte ganger med Lyon. Kan kapteinen føre Frankrike til sin første finale?

Tekst: Herman Berg og Nils Henrik Smith

Frankrike feide gjennom EM-kvaliken med 44-0 i målforskjell og kun én uavgjort. I kjølvannet av at Frankrike enkelt kvalifiserte seg til sommerens turnering, ble Lyon Champions League-mester for åttende gang. Det ble en overbevisende 3-1 seier mot et omstendelig og noe tafatt Barcelona i finalen. Seieren markerte kaptein Wendie Renards 100 kamp i Mesterligaen, i en turnering hvor den 31-årige midtstopperen har nettet utrolige 32 ganger.

Hun rager 1,87 meter over bakken, fremstår som en høyreist atlet og er en konstant trussel på dødballer. Dessuten har hun en enorm rutine og et konkurranseinstinkt som overgår de fleste rundt henne.

En av hennes tidligere trenere, Gérard Prêcheur, som totalt ledet Lyon til åtte titler, sier følgende:

«Jeg tror ikke mediene og publikum helt forstår hvilken enorm betydning Wendie Renard kan ha i en kamp: Hennes fotballkvaliteter, hennes lederegenskaper og hennes profesjonalitet. Jeg støttet meg til Wendie, og det var ikke enkelt fordi hun har en ekstrem personlighet. Vi var ikke alltid enige, men vi hadde et felles mål.»

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent