Josimar

Snifferen

Robbie Fowler

Tekst: Christian Schlüter og Ole Harald Nordheim

Vi skal til en ligakamp mellom Liverpool og Everton på Anfield i 1999. I lengre tid hadde det svirret rykter om at Liverpool-spissen Robbie Fowler var kokainavhengig. Pressen hadde så vidt begynt å ymte frempå, men ryktet ble først og fremst holdt levende av Everton-fansen. Anklagene hadde hvilt over Fowler i flere år, og det hjalp ikke at han brukte neseplaster (for å bedre pusten), eller kom fra Toxteth (som var kjent for å ha den høyeste dop-trafikken i England).

Everton-fansen hadde gjennom hele kampen skreket «smack head» til ham, men så fikk Liverpool straffespark…

Robbie Fowler gikk frem, scoret sikkert på Thomas Myhre og utliknet til 1-1. Under målfeiringen la Fowler seg ned på alle fire og lot som han sniffet krittlinjen. Krittet på dødlinja skulle illustrere en stripe kokain, og han gjorde det rett foran Everton-fansen. Lagkamerat og barndomsvenn Steve McManaman kom løpende til, og hjalp Fowler på bena. Robbie reiste seg motvillig, jublet så med hendene i været, før han på nytt la seg ned og sniffet en ny runde! Politiet måtte settes inn for å roe gemyttene som fulgte.

Etterforsket av politiet

FA ga Fowler en bot på 32 000 pund, noe som var rekord den gang, og Liverpool la på 60 000 pund som straff for å bringe sporten i vanry. Han måtte også komme med en offentlig beklagelse.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent