Josimar

Fingeren

Paolo Diogo

Tekst: Christian Schlüter og Ole Harald Nordheim

Historien er full av eksempler på at det har oppstått skader i forbindelse med målfeiringer.

Stadion Breite 5. desember 2004, FC Schaffhausen – Servette FC 1-4. En av fotballhistoriens mer absurde målfeiringer ser dagens lys. Klokka har passert 86 minutter, den nygifte portugisisk-sveitsiske Paulo da Cruz Diogo blir frispilt og kommer alene med keeper. Diogo triller ballen til venstre for seg, hvor bedre plasserte Jean Beausejour er. Beausejour setter enkelt inn 1-3, og løper mot cornerflagget for å feire. Det samme gjør Diogo. Men så, på et tidels sekund skilles Beausejour og Diogos veier. Diogo, som snur på femøringen, har åpenbart kommet på andre tanker.

For bak målet til Schaffhausen står en liten gruppe med bortesupportere. Vår mann ser sitt snitt til å egenhendig ta imot jubel og hyllest ved å klatre opp på gjerdet bak målet. En tilsynelatende rørende og fin gest. At de tilreisende ønsker en bit av Diogo er forståelig, at de skulle være vitne til å miste en bit av Diogo, var mer enn de hadde forventet. Idet Diogo hopper ned, har gifteringen hektet seg fast i gjerdet, tilbake ligger en avrevet finger.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent